Солонгосын бууз хийх аргаас...........



                            만두 만드는 방법

재료

#재료 : 만두피 300g, 쇠고기 100g, 불린 표고버섯 100g, 숙주 100g, 호박 100g (소금 1/2T, 물 200cc), 오이 300g (소금 1/2T, 물 200cc), 부추 100g, 두부 100g, 잣 1큰술, 소금 약간.
#표고버섯 양념 재료 : 간장 1큰술, 설탕1/2큰술, 다진 파 1큰술, 다진 마늘 2큰술, 깨소금 1/2큰술, 참기름 1큰술, 후춧가루 약간.
#호박 볶음 양념 재료 : 다진 마늘 1t, 참기름 1t, 흰 후춧가루 약간.
#초간장 재료 : 간장 1큰술, 식초 1큰술, 설탕 1/2큰술, 물 1큰술, 레몬 슬라이스 1쪽, 잣가루 1/2큰술.

만드는 방법

1. 쇠고기는 곱게 다지고 불린 표고버섯은 얇게 썰어 쇠고기와 같이 양념을 한 후 볶아 식힌다.
2. 오이는 3cm 길이로 잘라 껍질과 살을 돌려 깎아 채 썬 다음 소금물에 절였다가 꼭 짠다.
3. 호박은 곱게 채 썰어 살짝 절인다.
4. 오이와 호박을 달군 팬에 놓고 마늘,참기름,후춧가루로 볶아서 식힌다.
5. 두부는 물기를 꼭 짠 후 으깬다.
6. 부추는 곱게 썬다.
7. 모든 재료를 합한 후 모자라는 간을 맞춘다.
8. 만두피에 소를 한 수저 올리고 반을 접는다.
9. 반달 모양으로 접은 후 양끝을 잡고 서로 아무려 붙여 만두를 빚는다.
10. 김이 오른 찜통에 젖은 면 보를 깔고 빚은 만두를 올려 15분 정도 찐다. 접시에 담고 초간장과 함께 담아낸다.



                                        Бууз хийх арга

Орох матриал:
Буузны элдсэн бөөрөнхий гурил 300 гр, үхрийн мах 100 гр, усанд дэвтээсэн пюүгү мөөг 100гр, сүгжү (ногооны нэг төрөл) 100гр, хулуу 100 гр (давс 1/2 халбага, ус 200сс), огурцы 300гр (давс 1/2 халбага, ус 200сс), жууцай 100гр, дүпү 100гр, хушны самар 1 том халбага, бага зэрэг давс

Пюүги мөөгтэй амтлагч бэлтгэх материал: цуу 1 том халбага, сахар 1/2 том халбага, татасан ногоон сонгино 1 том халбага, татсан сармис 2 том халбага, гүнжидтэй давс 1/2 том халбага, чамдгырим (гүнжидийн тос) 1 том халбага, бага зэрэг перц
Хуурсан хулууны амтлагч бэлтгэх материал: татсан сармис 1 халбага, чамдгырим (гүнжидийн тос) 1 халбага, цагаан перц бага зэрэг
Цууны амтагч бэлтгэх материал: цуу 1 том халбага, уксус 1том халбага, сахар 1/2 том халбага, ус 1/2 том халбага, ус 1 том халбага,1ширхэг хэрчсэн лемон, хушны самрын нунтаг 1/2 халбага
Хийх арга



1. Үхрийн махыг жижиглэн татаад усанд дэвтээсэн пюүги мөөгийг жижиг нарийхан хэрчээд үхрийн махтай хамт хутгаж амтлаад хуураад хөргөнө.


2. Огурцыг 3см орчим урттай хэрчээд хальсыг нь аваад нарийхан хэрчсэний дараа давстай усанд хийж давслаад усыг нь шүүж авна.


3. Хулууг жижиглэн нарийхан хэрчээд бага зэрэг давстай усанд хийж давсална.


4. Огурцы болон хулууг халаасан хайруулын давган дээр хийгээд сармис, чамдгырим (гүнжидийн тос), перц хийж хольж хуураад хөргөнө.


5. Дүпүний усыг шүүж аваад буцагана.


6. Хуйцгааг жижигэвтэр нарийхан хэрчинэ.


7. Бүх бэлтгэсэн материалуудаа бүгдийг нь хамт хольсоны дараа дахин давсыг нь тааруулна.

8. Буузны бөөрөнхий элдсэн гуриланд бэлтгэсэн амтлагчаа хийгээд дундуур нь нугалана.

9. Хагас сар шиг хэлбэртэйгээр нугалсаны дараа хоёр талыг нь нийлүүлэн буузыг чимхэнэ.

10. Уур нь гарч буй жигнүүр дээр нойтон даавуу тавиад дээр нь чимхсэн буузаа тавиад 15 минут орчим жигнэнэ. Тавган дээр буузаа цуутай хамт тавьж өгнө.

 

                                               (출처- www.surbasur.com )

start=-100 , cViewSize=50 , cPageCount=0

Сэтгэгдэлгүй байна

null

Сэтгэгдэл үлдээх



(нийтэд харагдахгүй)

(оруулах албагүй)
(HTML синтакс зөвшөөрөгдөөгүй)


(Зурган дээрх тоог оруулна уу)