Далайн байцаатай шөл хийх арга



                                                미역국
재료
불린 미역 350g (마른 미역 30g)
소고기 양지머리 200g, 다진 마늘 1큰술, 맑은 간장2큰술, 참기름 2큰술, 생수 8컵
만드는 방법
1. 미역은 찬물에 넣고 불린다.
2.불린 미역은 바락바락 주물러 깨끗이 씻는다.
3.씻은 미역은 물기를 뺀 후 한 입 크기로 자른다.
4.소고기는 썰어서 키친타월 위에 놓아 핏물을 뺀다.
5.달군 냄비에 핏물을 뺀 소고기와 마늘을 넣고 참기름 1큰술을 넣고 볶는다. 고기가 하얗게 볶아지면 미역과 간장을 넣고 다시 한번 볶는다.
6.충분히 볶아지면 생수를 붓고 끓인다.
7.센 불로 시작해 끓기 시작하면 중불로 줄여 은근히 끓이면서 거품을 걷어낸다. 국물이 뽀얗게 우러나고 맛이 들면 남은 참기름 1큰술을 살짝 둘러 낸다.



                           Далайн байцаатай шөл

Кальциар арвин далайн байцааны шөл нь өсөлтийн насны хүүхэд болон жирэмсэн эхчүүдэд маш сайн тэжээллэг хоол юм.

Орох материал

Усанд хийж дэвтээсэн далайн байцаа миёг (хуурай далайн байцаа 30гр)
Үхрийн цээжний мах 200 гр, татсан сармис 1 том халбага, цуу 2 том халбага, Чамкырм 2 том халбага, ундны ус 8 аяга

Хийх арга



1. Дайлайн байцааг хүйтэн усанд хийж дэвтээнэ.

2. Дэвтэж зөөлөн болсон далайн байцааг зөөлөн нухлан сайтар угаана.

3. Угаасан далайн байцааны усыг нь шүүгээд дунд зэрэг хэмжээтэй хэрчинэ.

4. Үхрийн махыг хэрчин зориулалтын алчууранд хийж шүүсийг нь бүрэн авна.

5. Халаасан саван дээр шүүсгүй үхрийн мах болон сармисаа хийгээд чамкрым нэг том халбага хийж хутгана. Махтай хамт хуурахад өнгө нь цайвтар болоод ирвэл далайн байцааа болон цуугаа хийгээд дахин нэг удаа сайтар хуурна.

6. Бүрэн гүйцэд хуурч дуусвал ус хийж буцалгана.

7. Хүчтэй галаар эхлээд буцалгаж байгаад галыг л багасгаад хөөс гартал нь буцалгана. Шөл цагааран амт өнгө орон буцлаж ирвэл чамкрым нэг том халбага хийж хутгана.                (출처- www.surbasur.com )
start=-46 , cViewSize=50 , cPageCount=1

4 сэтгэгдэл:

null
ука (зочин)

амттай хоол зааж өгсөнд баярлалаа цуу нь яг ямар цуу вэ ?

gege (зочин)

"чамкрым" gej ymar amtlagch we. bi dalain baitsaatai sholond ih durtai bolohoor hiij uzehiig ih husdeg bsiin

michka (зочин)

chamcrym gj g ymar amtlagch we

Зочин

Чамкрым гэж Гүнжидийн тос

Сэтгэгдэл үлдээх



(нийтэд харагдахгүй)

(оруулах албагүй)
(HTML синтакс зөвшөөрөгдөөгүй)


(Зурган дээрх тоог оруулна уу)