Битүү чанасан тахианы махан шөл хийх арга




               삼계탕 만드는 방법


한국의 여름은 견디기 힘든 더위로 몸과 마음을 지치게 한다.
이때 인삼이나 마늘 같은 강장 재료로 끓이는 삼계탕은 더위에 지친 몸과 마음을 추스르기에 더할 나위 없는 좋은 메뉴다. 더욱이 꼭 여름이 아니더라도 지치고 기운이 떨어진 몸을 위한 좋은 음식으로 삼계탕만큼 사랑 받는 메뉴도 없을 것이다.

재료
# 재료: 삼계 닭 3마리, 생률 3개 , 불린 찹쌀 1C, 통마늘 6개, 대추 6개, 수삼 3뿌리.
# 국물 재료 : 통마늘 10알, 저민 생강 3쪽, 인삼차 3봉, 물 4L, 송송 썬 파 3T, 소금,후춧가루 적당량.
만드는 방법
1. 닭은 배를 가르지 않은 채로 속을 깨끗이 닦아 낸 후 날개 끝 1마디를 잘라낸다.
2. 닭의 엉덩이 부근에 있는 기름 덩어리도 잘라낸다.
3. 3깨끗이 씻은 닭의 뱃속에 생률 ->대추-> 통마늘-> 수삼을 넣고 찹쌀을 넣는다.
4. 다 넣은 후 한쪽 다리에 칼집을 넣어 반대편 닭다리를 끼운다. 또는 꼬치로 끼워 열린 부분을 여미거나 무명실로 꿰매기도 한다. 이때 안의 내용물을 너무 많이 넣으면 잘 익지 않으니 적당히 넣는다.
5. 냄비에 분량의 물과 생강․통마늘을 넣고 준비한 닭을 넣어 끓인다. 우르르 끓으면 중불로 줄여 끓이는 데 꼬챙이로 찔러 보아 핏물이 나오지 않으면 다 익은 것이다. 50분 정도 끓여 속까지 고루 익으면 국물에 인삼차를 풀어 국물 맛이 나게 한다.


*여러 마리의 삼계탕을 준비할 경우나 진한 국물을 원할 때는 여분의 닭이나 닭발을 가지고 육수를 우려 사용하면 좋다.
*자루에 불린 찹쌀을 넣고 밤,대추,인삼을 따로 담아 끓여도 된다.
* 닭을 손질할 때는 안팎의 기름기를 잘 제거해야 담백한 맛을 얻을 수 있다.


               Битүү чанасан тахианы махан шөл хийх арга



Солонгосын зуны бөгчим халуун нь тэсвэрлэхэд хэцүү тул бие болон сэтгэлийг сульдуулж хүчгүй болгодог.
Энэ үед хүн орхоойдой юм уу сармис зэрэг тамир тэнхээ оруулдаг амтлагчуудаар хийдэг тахианы битүү чанасан мах нь халуунд ядарч сульдсан бие болон сэтгэлийг сэргээхэд маш тустай хоолны нэг юм.

Орох материал

 Самгетангийн жижиг тахиа 3 ширхэг, туулайн бөөр 3ш, усанд дэвтээж зөөлөн болгосон Чабсал (нарийхан ширхэгтэй наалданга будаа), бүтэн сармис 6ш, улаан чавга 6ш, хатаагаагүй хүн орхоойдойн үндэс 6 ширхэг.
 Шөлөнд орох материал: сармисын 10 ш хумс, хэрчсэн цагаан гаа 3 ш, хүн орхоойдон цай 3 уут, ус 4л, нарийхан хэрчсэн ногоон согин 3ш, давс, перц
Хийх арга



1. Тахианы гэдэс доторхийг сайтар цэвэрлэн угаасны дараа далавчны үзүүрийг тайрч авна.



2. Тахианы сүүлийг мөн авч хаяна.


3. 3 удаа сайтар угааж цэвэрлэсэн тахианы гэдэс дотор туулайн бөөр, улаан чавга, бүтэн сармис болон хүн орхоодойн үндэс, будаагаа хийнэ.


4. Бүгдийг хийсэний дараа тахианы нэг хөлийг нөгөө хөлтэй нь холбоод шорлогны модоор тахианы гэдэсний онгоостой хэсгийг таглаж сүвлэх болон хөвөн утсаар оёно. Энэ үед тахианы гэдэс дотор хийсэн амтлагчууд хэт их бол сайн болохгүй байж болох тул зохистой хэмжээгээр хийж өгнө.



5. Хоол бэлтгэх савандаа ус болон цагаан гаа, бүтэн сармис хийгээд бэлтгэсэн тахиагаа хийж буцалгана. Пор пор гээд буцалаад ирвэл галыг нь багасгаад сэрээ юмуу савхаар дүрж үзэхэд цус гарахгүй бол болсон гэсэн үг. 50 минут орчим буцалгавал тахианы доторхи амтлагчууд бас бүрэн болно. Энэ үед шөлөнд нь хүн орхоодойн цай хийвэл илүү сайхан амттай болно.



Тип
 Олон хүний хоол бэлтгэх болон өтгөн шөл хүсэж байгаа бол тахиа болон тахианы хөлийг чанан шөл гарган авч ашиглавал илүү өтгөн шөлтэй болно.
 Хоолны зориулалтын даавуун уутанд будаа, туулайн бөөр, хар чавга, хүн орхоодойг тусад нь чанаж буцалгаж болно.
 Тахиагаа цэвэрлэж байхаад тахианы тослог хэсгийг сайн авч чадвал илүү сайхан зөөлхөн амттай болно

(출처- www.surbasur.com )


start=-48 , cViewSize=50 , cPageCount=1

2 сэтгэгдэл:

null
Дээс...

шал биш шөл байшдээ....тахианы махаар яаж шал хийдийн болоо гээл гайхлаашд...

Жонни

oo bas tiim shal bdiimu te. lmao

Сэтгэгдэл үлдээх



(нийтэд харагдахгүй)

(оруулах албагүй)
(HTML синтакс зөвшөөрөгдөөгүй)


(Зурган дээрх тоог оруулна уу)