Огурцыны кимчи

               오이 수박-Огурцыны кимчи


재료
오이 10개(중, 2kg), 부추 150g, 액젓 3큰술, 고춧가루 1/2컵, 다진 마늘 1큰술, 생강즙 1작은술, 설탕 2작은술,
소금 1작은술(액젓이나 절임 정도에 맞춰서 조절한다).
오이절임용 소금물 : 물 3리터, 소금 200g.’
만드는 방법
1. 오이는 겉을 소금으로 문질러 씻는다.
2. 앞뒤의 꼭지를 잘라내고 길이로 칼집을 두 번 넣는다.
3. 분량의 소금물을 팔팔 끓여 손질한 오이에 부어 절인다.
4. 부추는 깨끗이 다듬어서 0.5센티미터 길이로 썬다.
5. 나머지 양념과 합해 고루 섞는다.
6. 잘 절여진 오이를 깨끗한 물로 헹궈 물기를 거둔다.
7. 물기를 없앤 오이의 가운데 칼집 사이에 준비한 소를 알맞게 넣는다.
8. 김치통에 차곡차곡 담은 후 윗면에 비닐을 덮어 공기가 닿지 않게 한 후 냉장고에서 하루이틀 잘 익혀 먹는다.

* 오이 두께가 두껍지 않고 껍질이 연한 것으로 고르면 좋다.
* 부추 대신 어린 파나 양파 또는 무로 소를 넣으면 된다.
* 절이는 소금물을 끓여서 사용하면 다 먹을 때까지 오이가 무르지 않아서 좋다.

Огурцыны кимчи



Орох материал:
Огурцы 10ш (дундаж зэргийн хэмжээний огурцы 2кг орчим), жууцай 150гр, эгжод (цууны төрлийн шингэн амтлагч) 3 халбага, гучукару (чинжүүн нунтаг) 1/2 аяга, няцалсан сармис 1 халбага, цагаан гааны шүүс 1 жижиг халбага, сахар 2 жижиг халбага
Давс 1 жижиг халбага (шингэн амтлагч болон давслалтандаа тохируулан давсаан тохируулан хийнэ)
Огурцы давслах усыг бэлтгэх нь: 3л усанд 200гр давс хийж бэлтгэнэ.
Хийх арга



1. Огурцыны гаднах хальсыг давсаар үрж цэвэрлэнэ.


2. Огурцыны үндэс болон үзүүрийг нь авч хаягаад өргөөш нь хутгаар хоёр талыг нь зүснэ.


2. Огурцыны үндэс болон үзүүрийг нь авч хаягаад өргөөш нь хутгаар хоёр талыг нь зүснэ.



3. Огурыц давслах давстай усаа сайтар буцалгаад цэвэрхэн цэвэрлэсэн огурцы дээрээ хийнэ.


4. Жууцайг сайтар цэвэрлээд 0,5см орчим урттай хэрчинэ.


5. Үлдсэн амтлагчууд болох гучукару (чинжүүн нунтаг) , няцалсан сармис , цагаан гааны шүүс, сахар бүгдийг хийж холино.



6. Сайтар давсалсан огурцыг цэвэр усаар зайлаад усгүй болгоно.


7. Усгүй хуурай болсон огурцыны голд бэлтгэсэн амтлагчаа хийж амтална.


8. Кимчи хийх саванд тэгшхэн өрж тавьсаны дараа таглахдаа эхлээд хялгар уутаар хучиж агаар орохгүй болтол нь сайтар хучсаны дараа хөргөгчинд нэг хоног байлгаж байгаад идэхэд болно.



Тип
 Огурцыны кимчиний огурцыг сонгохдоо зузаан биш хальс нь ногоон шаргал өнгөтэйг сонговол зүгээр.
 Жууцайны оронд ногоон сонгино юмуу бөөрөнхий сонгино мөн цагаан манжин хийж болно.
 Огурцы давслах давтай усыг буцалгаж хэрэглэвэл хэт зөөлөрдөггүй учир илүү сайн.
                       (출처- www.surbasur.com )

start=-48 , cViewSize=50 , cPageCount=1

2 сэтгэгдэл:

null
Undriga (зочин)

Хөөх, энийг л яаж хийж суръя даа гэж бодож байсын. Гоя мэдээлэл өгсөнд тайнкс

gerel (зочин)

ene solongos amtlagch bolon tsuunuudyg n haanaas avch boloh ve

Сэтгэгдэл үлдээх



(нийтэд харагдахгүй)

(оруулах албагүй)
(HTML синтакс зөвшөөрөгдөөгүй)


(Зурган дээрх тоог оруулна уу)