Чунгаг кичми хийх арга


                 총각 김치-чунгаг кичми хийх арга

총각 김치의 맛은 무가 좌우한다. 뿌리 밑동이 통통하고 고와야 하며 무청은 짧고 살해야 한다. 밑동에 딱딱한 힘줄이 있다면 좋은 맛을 기대하기 어렵다.
무절임 재료: 총각무 (2kg), 실파(300g), 찹쌀 풀 (1컵), 고춧가루 (1컵), 멸치젓 (1/2컵), 새우젓(1/2컵), 설탕 (5), 다진 마늘 (2), 다진 생강 (1)

 총각무의 진뿌리를 칼로 긁어내고 굵은 것은 반을 갈라 깨끗이 씻는다.
 천일염을 뿌려 무청이 푹 절여질 정도로 두었다가 깨끗이 씻어 물기를 제한다.
 대파는 어슷 썰어 양념재료들과 잘 섞어준다.
 절인 총각무와 양념재료들을 잘 버무린다.
 두세 포기씩 무청을 묶어 통에 꼭꼭 눌러 담아 냉장 보관한다.

                     чунгаг кичми хийх арга
чунгаг кимчиний амтыг цагаан манжин хамгийн чухал үүрэг гүйцэтгэнэ. Цагаан манжингийн үндэс хэсэг нь бүдүүвтэр цэвэрхэн байх хэрэгтэй ба цгаан манжингийн навч болон иш нь хатуу байх хэрэгтэй.
Цагаан манжингийн үндэс хэсэг нь хатуу бол сайхан амттай кичи болно гэж найдсаны ч хэрэггүй.
Цагаан манжин давслах материал: шинэ Цагаа манжин (2кг), далайн давс (2аяга)
Атлах материал: ногоон сонгино (2иш), жижиг ногоон сонгино (300гр), наалдамхайн будааны шүүс (1аяга), чинжүүн нунтаг (1аяга), мёлчи (хар хайган загасаар хийсэн цуу маягийн амтлагч) 1/2аяга, сэүжод (сам хорхойн давсалж амталсан амтлагч) 1/2аяга, сахар (5), нунтаг сармис (2), нунтаг цагаан гаа (1)
 Шинэхэн цагаан манжингийн жижиг үндэсийг хутгаар аваад бүдүүн ширхэгтэйг тайрч аваад сайтар угаана.
 Далайн давс хийж, мүчон (цагаан манжингийн иш болон навч) бүрэн давслагдах хүртэл тавиад сайтар угааж усгүй болгоно.
 Ногоон сонгиног налуу хэрчээд бусад амтлагч материалуудтай хамт сайн холино.
 Давсалсан цагаан манжин болон бусад бусад амтлагч материалуудаа сайн холино.
 Нэг хоёроор нь ишээр нь боогоод саванд сайтар дарж хийгаад хөргөгчинд хадгалана.                                                              (출처-www.surbasur.com)

start=-49 , cViewSize=50 , cPageCount=1

1 сэтгэгдэл:

null
Ичинхорлоо (зочин)

өө ийм кимчи бас байдаг байсан муууууууууууу

Сэтгэгдэл үлдээх



(нийтэд харагдахгүй)

(оруулах албагүй)
(HTML синтакс зөвшөөрөгдөөгүй)


(Зурган дээрх тоог оруулна уу)