Байцааны кимчи хийх арга



            Байцааны кимчи хийх арга
             배추김치 만드는 방법

김치 중에서도 기본이라고 할 수 있는 배추김치는 사실 제대로 절이기만 하면 반은 성공이다. 간만 맞으면 다른 양념이 없더라도 시원한 맛을 느낄 수 있기 때문이다.
재료: 배추 3포기 (절임 배추 5kg), 굵은 소금 3-4컵, 물 적당량
속재료: 무1 개, 양파 1개, 멸치액젓 1/2컵, 새우젓 1컵, 대파 4 뿌리, 다진 마늘 150g, 다진 생강 30g, 설탕 30g, 고춧가루 2컵 (200g)

배추 절이기
 배추는 누런 겉잎을 떼어 내고 반을 갈라 꼭지 부분을 손질하고 약간의 칼집을 준다.
 배추가 약간 잠길 정도의 물에 소금을 푼다.
 배추를 소금물에 담갔다가 꺼내 굵은 소금을 배추 잎 사이사이로 살살 뿌린다.
 넓은 통에 배추를 차곡차곡 넣고 남은 소금과 소금물을 뿌리고 무거운 것으로 눌러 8시간 이상 둔다. 중간에 한번 위치를 바꿔주어 골고루 절게 한다. 다 절여지면 깨끗이 씻은 뒤 뒤집어 엎어 물기가 빠지게 한다.
속 넣기
 무는 채를 썰고 양파는 채를 썬다. 대파는 어슷 썬다.
 무채와 양파채, 멸치액젓, 새우젓, 다진 마늘, 다진 생강, 설탕, 고춧가루를 넣고 잘 버무린다.
 무채에 빨간 색이 고르게 배어들었다고 여겨질 때 대파를 넣고 버무린다.
 절인 배추를 한 잎씩 들치며 살살 비비듯이 사이사이에 속을 넣는다.
 속 넣은 김치는 자른 면이 위로 가도록 저장이 용기에 담는다.
 보관할 때는 공기와 닿지 않도록 꼭꼭 눌러 담는다. (공기가 들어가면 맛이 변하기가 쉽다)

                Байцааны кимчи хийх арга
Кимчи кимчины дундаас хамгийн үндсэн кимчи гэж хэлж болох байцааны кимчи нь үнэндээ сайн давслаж л чадвал хагас нь амжилттай боллоо гэсэн үг. Давсыг нь сайн тохируулж чадвал өөр амтлагчгүй байсан ч сайхан амттай болдог юм .

Материал: Байцаа 3ш (давсалсан байцаа 5кг), бүдүүн ширхэгтэй давс 3-4 аяга, тодорхой хэмжээний ус
Бусад материал: цагаан манжин 1ш, бөөрөнхий сонгино 1ш, мёлчи эгжод 1/2аяга (хар хайган загасаар хийсэн цуу маягийн амтлагч), сэүжод (сам хорхойн давсалж амталсан амтлагч)1 аяга, ногоон сонгино 4 үндэс, нунтаг сармис 150гр, нунтаг цагаан гаа 30гр, сахар 30гр, гучү гару (чинжүүн нунтаг)2аяга (200гр)
Байцаагаа давслах
 Байцааны шар навчийг нь аваад таллан хувааж байцааны ишийг авч хутгаар цэвэрлэнэ.
 Байцааг бага зэрэг далд орох хэмжээгээр тооцоолоод усанд давс хийж давстай ус бэлтгэнэ.
 Байцааг давстай усанд хийгээд гаргаж аван бүдүүн ширхэгтэй давсаа байцааны навчны хооронд сайтар түрхэнэ.
 Том хэмжээний саванд байцаагаа сайтар эмх цэгцтэй тавьсаны дараа үлдсэн давс болон давстай усаа цацаад хүнд зүйлээр дараад 8-аас дээш цаг дарна. Ингэж дарах явцдаа байцааны байрлалыг нь сольвж жигд давслагдахаар хийж өгнө. Бүгд давслагдаж дуусвал сайтар цэвэрлээд буруу хариуулж тавиад усгүй болгоно.
Дотор нь амтлагчаа хийх
 Цагаан манжин болон бөөрөнхий сонгиног маш нарийхан хэрчинэ. Ногоон сонгиног налуу хэрчинэ.
 Маш нарийхан хэрчсэн манжин болон сонгино, мёлчи (хар хайган загасаар хийсэн цуу маягийн амтлагч), сэүжод (сам хорхойн давсалж амталсан амтлагч), нунтаг сармис, нунтаг цагаан гаа, сахар, чинжүүн нунтагаа хийж сайтар холино
 Нарийн хэрчсэн цагаан манжинд улаан өнгө жигд орсон гэж үзвэл ногоон сонгиноо хийж холино.
 Давсалсан байцааны навчийг нэг нэгээр нь сөхөж дотор нь амтлагчуудаа хийж сайн тарааж өгнө.
 Амтлагчаа бүгдийг хийж дууссан байцааг хэрчсэн хэсгийг нь дээш нь харуулж тавиад хадгалах савандаа хийнэ.
 Кимчигээ хадгалахдаа салхи оруулахгүйгээр сайн дарж таглана. Салхи орвол амт нь өөрчлөгдөнө.

                                                                   (출처-surbasur.com)

start=-43 , cViewSize=50 , cPageCount=1

7 сэтгэгдэл:

null
а (зочин)

сэүжод мёлчи 2г нь хаанаас олох в

хулан (зочин)

энэ жороор хийж үзлээ их амттай боллоо

хулан (зочин)

энэ жороор хийж үзлээ их амттай боллоо

хулан (зочин)

энэ жороор хийж үзлээ их амттай боллоо

хулан (зочин)

энэ жороор хийж үзлээ их амттай боллоо

jargal (зочин)

buduun sherhegtei davs ni mongoliin nuuriin davs baij boloh u

zulaa (зочин)

найз мин надад хагас хэл сармис нэг хэл сонгино хий гэсэн тэгээд нэг байцаанд шдээ гэтэл энэ жортой харицуулахад шаал өөр байнаа одоо яанаа би яг тэр найзын жороор хийсэн чинь нэг л сонин амттай болоод байна гэхдээ цагаан гаа элсэн чихэр хийгээгүй яах вэ хүмүүсээ яаж аятайхан болгох вэ ямар ч байсан нил сармис амтагдсан кимчи болсон хэхэхэ

Сэтгэгдэл үлдээх



(нийтэд харагдахгүй)

(оруулах албагүй)
(HTML синтакс зөвшөөрөгдөөгүй)


(Зурган дээрх тоог оруулна уу)