Доггбуги хийх арга



        궁중 떡볶이 만드는 방법-Доггбуги хийх арга
#재료 : 가래떡 350g, 당근20g, 양파80g, 느타리버섯 100g, 쇠고기 채 100g, 불린 표고버섯 70g, 숙주 50g, 달걀 1개, 잣 약간, 육수 1컵.
#기름간장 재료 : 참기름 1t, 간장 1t.
#무침양념 재료 : 간장,설탕,깨소금,참기름 약간씩.
#당근,느타리버섯,양파 양념 재료 : 소금 1/2t, 다진 마늘 1t, 간장 1/2T, 참기름 1/2T, 깨소금 1/2T.
#불린 표고버섯 양념 재료 : 간장,참기름,다진 파 1T씩, 다진 마늘,설탕,깨소금 1/2T씩, 후춧가루 약간.
만드는 방법:
1. 가래떡은 조금 굳은 것을 준비해서 4~5cm 길이로 자른 후 다시 폭을 4~6등분 한다. 자른 떡을 끓는 물에 데쳐 물기를 빼고 기름간장에 버무린다.
2. 숙주는 머리와 꼬리를 떼고, 당근은 4cm 길이의 굵은 채로 썰어 각각 살짝 데친다.
3. 양파는 길이로 채 썰고, 느타리버섯은 데쳐서 나물양념으로 무친 후 각각 달군 팬에 볶아 식힌다.
4. 불린 표고는 기둥을 떼어내고 채 썰고, 쇠고기도 채 썰어 분량의 양념으로 무친 후, 달군 팬에 쇠고기와 표고버섯 양념한 것을 볶는다.
5. 쇠고기와 표고버섯 볶은 팬에 참기름에 버무린 떡을 넣는다.
6. 나머지 야채를 넣고 다시 볶는다.
7. 육수를 부어 한번 끓어오르면 불을 끈다. 간장,설탕,깨소금,참기름을 넣어 맛을 내고, 그릇에 담은 후 미리 부쳐둔 달걀 지단을 얹고 잣가루를 뿌려 낸다.

                       Доггбуги хийх арга
Орох материал: Каре дог (Бөөрөний урт цагаан догг) 350гр, лууван 20гр, бөөрөнхий сонгино 80гр, нитари мөөг 100 гр, үхрийн мах 100 гр, дэвтээсэн пюүги мөөг 70гр, сүгжү 50гр, өндөг 1ш, бага зэрэг хушны самар, ясны шөл 1 аяга
Тос бэлтгэх материал: Чамкрым 1 халбага, цуу 1 халбага
Амтлагч бэлдэх материал: цуу, сахар, гүнжидтэй давс , чамкрым бага зэрэг,
Лууван, нитари мөөг, ногоон сонгино амтлах материал: давс 1/2 халбаг, бяцалсан сармис 1 халбага, цуу 1/2 халбага, чамкрым 1/2 халбага, гүнжидтэй давс 1/2 халбага
Дэвтээсэн пюүги мөөгийн бэлдэх материал: цуу, чамкрым, бяцалсан сармис, сахар, гүнжидтэй давс 1/2 халбага, перц баг зэрэг

Хийх арга



1. Карэ доггийг бага зэрэг хатуу байгаа дээр нь 4-5см урттай хэрчсэний дараа дахин дундуур нь 4-6м хэртэй хэрчинэ. Хэрчсэн доггийг буцалж байгаа усанд бага зэрэг чанаад авах ба усгүй болгосоныхоо дараа бэлтгэсэн тосон амтлагчиндаа хийж холино.


2. Сүгжүний толгой болон сүүл хэсгийг аваад лууванг 4см урттай нарийхан хэрчээд тус тусад нь бага зэрэг шарна.


3. Бөөрөнхий сонгино уртаар нь нарийхан хэрчээд Нитари мөөгийг бага зэрэг буцалж буй усанд хийн буцалгасны дараа ногоо амтлагчинд хийж холино. Үүний дараа тус тусад нь халсан хайруулын тавган дээр шаран хөргөнө.


4. Усанд дэвтээсэн пюүги мөөгний үндэсийг нь аван нарийхан хэрчинэ. Үхрийн махаа бас нарийхан хэрчээд амтлагчинд хийж амталсаны дараа халаасан хайруулын тавган дээр үхрийн мах болон пюүги мөөг хийж хуурна.


5. Үхрийн мах ба пюүги мөөгийг хуурсан хайруулны тавганд чамкрым хийсэний дараа Доггоо хийнэ.


6. Үлдсэн ногоонуудаа хийгээд дахин хуурна.


7. Ясны шөл хийгээд дахин нэг удаа буцалгаад дарвиад ирвэл галаа унтраана. Цуу, сахар, гүнжидтэй давс, чамкрым хийгээд амт оруулаад аяганд хийсэний дараа урьдчилан шарсан өндөг хийгээд бага зэрэг самар цацаж өгнө.
(출처- www.surbasur.com )
start=-48 , cViewSize=50 , cPageCount=1

2 сэтгэгдэл:

null
zaya (зочин)

Доггбуги nii talaar tvvh vvsel ygaad solongoschuud tsagaan saraar heregledeg ged l ene tuhai medeelel bwal ugch tus bolooch

zaya (зочин)

Доггбуги nii talaar tvvh vvsel ygaad solongoschuud tsagaan saraar heregledeg ged l ene tuhai medeelel bwal ugch tus bolooch

Сэтгэгдэл үлдээх



(нийтэд харагдахгүй)

(оруулах албагүй)
(HTML синтакс зөвшөөрөгдөөгүй)


(Зурган дээрх тоог оруулна уу)