Будаа амттай агшаах арга



         밥 맛있게 만드는 방법-

         Будаа амттай агшаах арга

재료
쌀 2컵 (불린 쌀은 3컵), 물 2.4컵.
만드는 방법
1. 쌀은 흐르는 물에 거품기로 저어 살살 두 번 헹군다.
2. 양손으로 쌀을 감싸 쥐고 살살 비벼준다.
3. 맑은 물이 나올 때까지 서너 번 헹군 후 물에 불린다. 여름에는 30분, 겨울에는 1시간 정도 불린다.
4. 불린 쌀을 체에 건져 물기를 거둔다.
5. 솥에 넣고 물을 부어 끓인다. 보통은 쌀의 1.2배 정도 붓지만 쌀의 양이 많을 때는 조금 줄인다.
6. 처음에는 센 불로 끓이다가 우르르 한번 끓으면 중불로 줄여 밥물이 자작해지도록 끓인다.
7. 뜸을 들이기 전에 뚜껑을 열고 주걱으로 밥의 아래 위를 한번 뒤섞어서 뜸을 들이면 밥이 차지고 고루 익는다.
8. 뚜껑을 덮고 다시 약한 불로 줄여 뜸을 들인다.
9. 뜸이 다 들면 밥을 푸고 솥 밑에 눌러 붙은 누룽지를 긁거나 물을 부어 끓인다.


                                 Будаа амттай агшаах арга
Орох материал: Будаа 2 аяга (усанд дэвтээсэн будаа), ус 2.4 аяга
Хийх арга:



1. Будааг усанд хийн хутгагчаар хутган хоёр удаа зайлна.


2. Хоёр гараараа будааг базан хооронд нь сайтар үрнэ.


3. Будаа угаагдаж бүрэн дуусан цэвэр ус гарах хүртэл гурав дөрвөн удаа усаар зайлсаны дараа усанд дэвтээж тавина. Зуны улиралд 30 минут, өвлийн улиралд 1 цаг орчим усан дэвтээн тавина.


4. Дэвтсэн будааг шигшүүрт хийж усгүй болгоно.


5. Саванд будаагаа хийгээд ус хийж буцалгана. Ихэвчилэн 1.2 дахин их ус хийх боловч будааны хэмжээ нь их бол бага зэрэг багасгана.


6. Анхандаа хүчтэй галаар буцалгаж байгаад пор пор хийгээд буцалаад ирвэл галаа багасган будааны шөл нь ширгэтэл буцалгана.


7. Буцлахаас өмнө тагийг нь онгойлгоод будааны хутгуураар будааны доод болон дээд талыг нь нэг удаа эрүүлээд буцалгавал будаа няцлгай болохгүй бөгөөд жигд болно.


8. Тагийг нь таглаад дахин нэг удаа зөөлөн галаар буцалгана.


9. Буцалж дуусвал будаагаа аваад саваны ёроолд наалдсан будааг хутгуураар авах болон дээрээс нь ус хийн агшаасан будааны хусамын шүүс хийж уух боломжтой.                         (출처- www.surbasur.com )

start=-47 , cViewSize=50 , cPageCount=1

3 сэтгэгдэл:

null
zayaa (зочин)

shaal teneg yum aa Budaa amttai agshaana geheer n dotor n yan bvriin goy yum hiih yum bh gd hvleesen chine shal utgagvi yum bichsen bh yum aaa

hun (зочин)

tos dawas zereg hiih yumuu heden min butslagah yum be

оёко (зочин)

ямар их ажиллагаатай юм бэ

Сэтгэгдэл үлдээх



(нийтэд харагдахгүй)

(оруулах албагүй)
(HTML синтакс зөвшөөрөгдөөгүй)


(Зурган дээрх тоог оруулна уу)