장국 국수-Жангүг гоймонтой шөл
재료
#재료: 소면 400g, 쇠고기 100g (간장 1T, 다진 파 1T, 다진 마늘 1/2T, 설탕 1/2T, 후춧가루 약간, 참기름 1/2T), 애호박 1개 (물 200cc, 소금 1/2T), 애느타리버섯 100g, 표고버섯 100g, 달걀 2개, 소금․참기름 약간씩.
#국물 재료 : 물 3L, 저민 마늘 50g, 국물용 멸치 50g, 통후추 1/2T, 간장 3T, 다시마 20g, 양파 50g, 마른 고추 1개, 맛술 3T, 배 즙 50cc, 무 200g, 마른 표고 10g, 저민 생강 10g, 소금 약간.

만드는 방법

1. 찬물에 국물 재료를 합하여 끓인다. 재료의 맛이 충분히 우러나면 면 보에 거른 다음 간장으로 색을 맞추고 소금으로 간을 한다.
2. 쇠고기는 결대로 썰어 곱게 채 썰고, 채 썬 표고버섯과 분량의 양념을 해서 달군 팬에 볶아 식힌다.
3. 애느타리버섯은 데친 후 곱게 찢어 팬에 식용유를 조금 두르고 볶아 소금,참기름으로 무친다.
4. 애호박은 4등분하여 씨를 뺀 후 어슷썰기 하여 소금물에 살짝 절인 후 냉수에 씻어 꼭 짠다. 달군 팬에 새파랗게 볶아 참기름으로 무친다.
5. 달걀은 황백지단으로 부쳐 돌돌 말아 곱게 채 썬다.
6. 끓는 물에 소금을 약간 넣고 국수를 삶아 찬물에 헹궈 사리를 만든 후 그릇에 담는다. 국수 위에 준비한 재료를 색스럽게 얹고 장국 물을 부어 낸다.



Жангүг гоймонтой шөл
# Орох материал: Нарийн гоймон 400 гр, үхрийн мах (цуу 1 халбага, бяцалсан ногоон сонгино 1 халбага, бяцалсан сармис 1/2 халбага, сахар 1/2 халбага, перц, чамкрым 1/2 халбага), шинэ хулуу 1ш (ус 200сс, давс 1/2 халбага), мөөг 100гр, пюүги мөөг 100гр, өндөг 2ш, давс*чамкрым бага зэрэг.
# Шөлөнд орох материал: Ус 3л, нарийхан хэрчсэн сармис 50гр, шөлний зориулалтын мёлчи загас (хар хайган загас) 50гр, бөөрөний перц 1/2 халбага, цуу 3 халбага, Ташима 20гр, бөөрөнхий сонгино 50гр, хуурай чинжүү 1ш, хоолны архи 3 халбага, лийрний шүүс 500сс, манжин 200гр, хуурай пюүгү мөөг 10гр, хэрчсэн цагаан гаа 10гр, бага зэргийн давс

Хийх арга.


1. Хүйтэн усанд шөлөнд орох материалуудаа хийж буцалгана. Хоолны материалын амт шимт нь бүрэн болоод ирсэний дараа сагсанд хийж усыг нь шүүж авсаны дараа цуугаар өнгөнд тохируулан давсаар давсыг нь тааруулна.


2. Үхрийн махыг нарийхан хэрчээд, нарийн хэрчсэн пюүги мөөг болон амтлагчуудаа хийгээд халаасан хайруулын тавган дээр хуураад хөргөнө.


3. Энитари мөөгийг усанд хийж дэвтээсний дараа хэбэртэйгээр хэрчээд ургамалын тос бага зэрэг хийж хуураад давс, чамкрым хийж хуурна.


4. Шинэ хулууг 4 хэсэг хувааж үрийг нь авч хаясаны дараа нарийхан хэрчээд давстай усанд бага зэрэг хийж давсалсаны даара хүйтэн усанд угааж шүүсийг нь авна. Халаасан хайруулын тавган дээр өнгө нь болтол сайтар хуурч чамкрым хийж хуурна.


5. Өндөгний цагаан шарыг хольж шараад бөөрөнхий нарийн болгон жижигхэн хэлбэртэй хэрчинэ.


6. Буцалж байгаа усанд давс бага зэрэг хийгээд гоймонгоо чанаад хүйтэн усанд шүүн авч тавган дээр тавина. Гоймон дээр бэлтгэсэн амтлагчуудаа өнгө хослуулан дээр нь тавиад Жангүг шөл хийнэ.
(출처- www.surbasur.com )
start=-100 , cViewSize=50 , cPageCount=0

Сэтгэгдэлгүй байна

null

Сэтгэгдэл үлдээх



(нийтэд харагдахгүй)

(оруулах албагүй)
(HTML синтакс зөвшөөрөгдөөгүй)


(Зурган дээрх тоог оруулна уу)