~~Гахайн махан жигнэсэн мах бэлтгэх арга~~




                        돼지고기 보쌈 만드는 방법

재료
재료 : 돼지고기 오겹살 600g (시즈닝 솔트 1T, 청주 1T), 쌈 배추 적당량.
#삶는 물 재료 : 물 3L, 된장 2T, 커피 1T, 양파 1/2개, 생강 20g, 마늘 40g, 통후추 1t, 마른 고추 2개, 대파(푸른 잎쪽만) 약간.
#보쌈 양념 재료 : 무 200g, 미나리 40g, 쪽파 40g, 수삼 채 30g, 부추 40g, 대추 5개, 밤 3개, 배 1/4개, 굵은 고춧가루 2T, 고운 고춧가루 2T, 다진 마늘 1T, 생강즙 1t, 액젓1T, 밥 1T, 소금 1/2T, 통깨 1T, 새우젓 1/2T, 설탕 1T, 잣 2T(굴 200g ,소금 1t).

만드는 방법

1. 돼지고기는 찬 물에 담가 1시간 정도 핏물을 뺀 다음 소금과 청주로 밑간해서 1시간 정도 숙성시킨다.
2. 삶는 물 재료를 다 넣고 물을 끓인다.
3. 물이 끓어오르면 준비한 돼지고기를 넣고 40분 정도 삶는다. 젓가락으로 찔러 보아 속까지 익었으면 꺼낸다.
4. 다시 김이 오른 찜통에 얹어 20분 정도 찐 후 식힌다.
5. 무를 길게 채 썬 후 먼저 고춧가루만 넣어 고춧물을 들인다. 보쌈 양념 재료 중 야채를 뺀 나머지 재료는 믹서에 넣고 한꺼번에 갈아 놓는다. 무채에 갈아놓은 양념과 야채들을 모두 넣고 살살 버무린다. 쌈 상추를 곁들여 낸다



           Гахайн махан жигнэсэн мах бэлтгэх арга
  Хоолонд орох материал
Гахайн мах 600 гр (перцтэй хольсон давс 1халбага, цагаан будааны архи 1 халбага), бага хэмжээний байцаа.
Мах чанах ус бэлтгэх материал: ус 3л, түэнжан 2халбага, кофе 1 халбага, бөөрөнхий сонгино 1/2 ширхэг, цагаан гаа 20 гр, сармис 40гр, бөөрөнхий ширхэгтэй хар чинжүү 1халбага, хуурай чинжүү 2ш, ногоон сонгино (ногоон сонгины зөвхөн ногоон навч)
Гахайн мах атмлах материал: Манжин 200гр, минари 40гр, сонгины гол 40гр, нарийн хэрчсэн хүн орхойдон үндэс 30гр, жууцай 40гр, улаан чавга 5ш, туулайн бөөр 3ш, лийр 1/4ш, бүдүүн ширхэгтэй нунтаг чинжүү 2 халбага, нарийн ширхэгтэй чинжүү 2халбага, няцалсан сармис 1 халбага, цагааны гааны шүүс 1 халбага, эгчод (цууны төрлийн шингэн амтлагч) 1 халбага, будаа 1 халбага, давс 1/2 халбага, гүнжид 1 халбага, сам хорхойн амтлагч 1/2 халбага, сахар 1 халбага, хушны самар 2 халбага (зөгийн бал 200гр, давс 1 халбага)
Хийх арга



1. Гахайн махыг хүйтэн усанд 1 цаг орчим хийж тавиад цусыг нь шүүж авсаны дараа давс болон будааны архиар бага зэрэг давслаад 1 цаг орчим исгэнэ.



2. Буцалгасан усанд амтлагчуудаа хийн буцалгана.


3. Ус буцалаад ирвэл бэлтгэсэн гахайн махаа хийгээд 40 минут орчим чанана. Савхаар хатгаж үзээд махны доторхи хэсэг сайн болсон бол гаргаж ирнэ.

4. Гахайн махаа уур нь гарсан жигнүүр дээр 20 минут жигнэсэний дараа хөргөнө.

5. Манжинг урт нарийхан хэрчээд нунтаг чинжүү хийж амт оруулна. Гахайн махны амтлагчнуудаас ногооноос бусад амтлагчийг хутгагч машинд хийн хутгана. Нарийхан хэрчсэн манжинд хольсон амтлагч болон ногоогоо бүгдийг нь хийгээд хамт хольж хутгана. Сам амтлагч болон Санжү навчтай хамт хольж иднэ.


출처: http://www.korean.net/culture/list/culture_list.jsp?pageID=04015269
                                                          (출처- www.surbasur.com )

 

start=-100 , cViewSize=50 , cPageCount=0

Сэтгэгдэлгүй байна

null

Сэтгэгдэл үлдээх



(нийтэд харагдахгүй)

(оруулах албагүй)
(HTML синтакс зөвшөөрөгдөөгүй)


(Зурган дээрх тоог оруулна уу)